Problemele instalatiilor sanitare sunt de diferite tipuri si variaza de la unele minore, cum ar fi un robinet care picura, pana la probleme semnificative precum o canalizare blocata care poate cauza daune semnificative, trebuie sa contactezi un instalator autorizat in Bucuresti si Ilfov.

Din pacate, cele mai multe dintre defectiunile instalatiilor sanitare nu sunt detectate la timp, sau sunt chiar ignorate pana atunci cand cand se amplifica sau provoaca daune majore. Poti preveni situatii neplacute si daune semnificative daca vei contacta un instalator Bucuresti autorizat imediat ce ai identificat o problema sanitara precum cele de mai jos: 

Robinete care picura 

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu problema unui robinet care picura. Acest fapt, nu este doar deranjant ci si costisitor deoarece risipa de apa creste factura de utilitati. O garnitura interna rigida, dislocata, uzata sau rupta este cauza principala a picurarii unui robinet. Este intelept sa apelezi la un instalator profesionist pentru remedierea situatiei de indata ce observi aceasta problema.

Scurgere lenta a apei din chiuveta sau dus

Un blocaj care restrictioneaza fluxul de apa este principala cauza a chiuvetelor sau dusurilor cu scurgere lenta. Daca in bucatarie teava de scurgere se blocheaza din cauza resturilor alimentare si a depunerilor de grasime, in baie, blocajul se datoreaza adesea acumularilor de par si sapun. Nu este indicat sa desfunzi scurgerea unei chiuvete folosind substante chimice, deoarece unele dintre acestea pot dauna sistemului sanitar. Cel mai bun mod de a interveni in aceasta situatie este sa angajezi un instalator Bucuresti autorizat pentru a inspecta problema si a interveni cu instrumente si echipamente potrivite. 

Tevi sparte

Tevile care curg constituie cea mai des intalnita problema a instalatiilor sanitare, putand provoca daune importante intr-o locuinta. Pe langa neplacerile aduse, acestea pot duce la deteriorarea mobilierului si a podelelor, iar umiditatea poate duce la aparitia mucegaiului sau poate incuraja aparitia gandacilor. Tevile de cupru sunt predispuse la coroziune si necesita intretinere regulata pentru a le mentine in stare buna. De regula, scurgerile apar la imbinarea tevilor. Banda, compusii si materialele de umplutura pot oferi adesea o solutie temporara, dar pentru ceva permanent, va trebui sa inlocuiesti o bucata de teava sau fitingurile aferente. Aceasta operatiune necesita interventia unui instalator calificat.

Toaleta infundata sau apa din vas curge incontinuu

Cand vasul de toaleta se umple si nu se scurge, inseamna ca s-a format un blocaj pe coloana. De regula, acesta poate fi indepartat cu ajutorul unei pompe de desfundat, insa atunci cand problema este una complexa, se va contacta un instalator pentru a interveni cu instrumente specifice precum un sarpe de desfundat sau un dispozitiv cu hidrojet. Atunci cand apa din vasul de toaleta curge intontinuu, cauza ar putea fi defectarea unei supape cu clapeta care controleaza apa ce trece din rezervor in vas. Un instalator Bucuresti autorizat va remedia rapid si eficient problema.

Presiune scazuta a apei

Problemele cu presiunea scazuta a apei sunt frecvente in locuintele vechi. Cauza poate fi diversa, de la spargerea unei tevi corodate sau uzate si pana la acumularea de depozite minerale si sedimente. Identificarea si remedierea eficienta o poate face doar un instalator profesionist care va interveni cu instrumente si echipamente specifice.

Canalizare infundata

Una dintre problemele instalatiei sanitare cu care nu vei dori sa te confrunti este blocarea canalizarii. Daca nu functioneaza corect aceasta va deveni mirositoare, neigienica, incomoda si costisitoare de reparat. Daca vei observa mai multe canale de scurgere si toalete care nu functioneaza, cauza este cu siguranta blocajul canalizarii, iar pentru a remedia acest lucru vei avea nevoie de ajutor profesional. Pentru a evita astfel de probleme pe viitor, nu arunca in toaleta produse de igiena, scutece, servetele si nici grasime in canalul de scurgere. Radacinile copacilor pot de asemenea sa sparga o teava si sa o distruga sau chiar vechimea conductei si materialul din care este confectionata sa duca la defectarea unei conducte. 

Pentru a identifica si remedia astfel de probleme, un instalator autorizat este solutia sigura.