Cand vine vorba despre renovarea unei bai apare automat si intrebarea referitoare montaj lavoar de blat sau lavoar suspendat montat in perete si care este cel mai potrivit model in functie de modalitatea de instalare.

Este mai bine o chiuveta de blat sau una suspendata montata in perete?

Cu siguranta, vorbim despre doua stiluri total diferite si nu este intotdeauna usor sa faci o alegere, mai ales daca spatiul de care dispui este unul limitat.

De regula, alegerea chiuvetei este strict legata de tendintele actuale, de stilul mobilierului si de functionalitatea pe care o cauti. 

Nu uita insa ca instalarea corecta a obiectelor sanitare este esentiala pentru o buna functionare a acestora, iar un instalator autorizat montaj obiecte sanitare iti va oferi garantia unui montaj eficient.

Lavoar de blat

Este acel tip de chiuveta pe care o vezi de regula instalata pe un blat, care poate fi din lemn, piatra sau alte materiale.

De obicei, este sustinut de o structura, un blat sau un raft mai mare care are si rol de suport si depozitare pentru produse cosmetice.

In acest caz, impactul vizual are un rol deosebit pentru ca totul este alcatuit din geometrii, culori si materiale amestecate cu pricepere. 

Pentru nu intampina eventuale probleme de izolare si functionare, alege un instalator autorizat montaj obiecte sanitare.

Avantajele chiuvetelor de blat

Chiuvetele de blat au devenit parte integranta a bailor moderne si sunt perfecte in cazul in care vrei sa ai un stil atractiv si deosebit in interiorul baii.

Se regasesc in toate formele si dimensiunile: rotunde, ovale, patrate, dreptunghiulare, mici, mari, colorate etc.

Insa avantajele nu se termina aici, pentru ca lavoarele de blat, se remarca si din urmatoarele motive:

 • Sunt elegante.
 • Oricare ar fi forma lor, ele se ridica deasupra blatului si acest lucru le ofera un aspect foarte elegant si atragator.
 • Nu stropesc.
 • Un alt avantaj al acestui tip de lavoar este ca, datorita formei lor, nu au tendinta de a stropi, chiar si atunci cand robinetul este deschis la intensitate maxima.
 • Sunt versatile.
 • Datorita numeroaselor forme, culori si tipuri diferite, chiuvetele de blat sunt foarte versatile si pot adauga o nota diferita fiecarei bai.

Lavoar de perete   

Acest tip de chiuveta se monteaza direct pe suprafata peretelui cu ajutorul unui sistem de console si este potrivita pentru baile cu spatiu redus.

Alegerea chiuvetei potrivite este importanta pentru a obtine functionalitate si confort in baie. 

Pentru ca lavoarul sa raspunda asteptarilor de rezistenta si functionalitate, un montaj corect si eficient este esential.

Trebuie sa fie urmate anumite reguli pentru instalarea chiuvetei, pentru a evita complicatiile ulterioare date de un montaj necorespunzator sau o izolare superficiala.

Un instalator autorizat are cunostintele si experienta necesare pentru efectuarea unei lucari sigure de montaj obiecte sanitare.

Avantajele chiuvetelor de perete

 • Mai multa profunzime.
 • In general, aceste tipuri de chiuvete sunt mai adanci decat lavoarele de blat si ofera mai mult spatiu.
 • Robinet mai simplu.
 • Deoarece robinetul se monteaza chiar de pe blat, este un sistem mai usor de instalat.
 • Mai usor de curatat.
 • Deoarece blatul si chiuveta formeaza o singura bucata din acelasi material, sunt eliminate eventualele obstacolele care ingreuneaza intretinerea.

Care dintre cele doua variante este mai buna? Realitatea este ca ambele metode de instalare au avantaje si dezavantaje, iar alegerea va depinde de cerintele fiecarei bai si de estetica pe care doresti sa o obtii.