Cand vine vorba de urgentele instalatiilor sanitare, cu cat se intervine mai rapid, cu atat este mai bine. In astfel de cazuri, problemele pot avea consecinte imediate si stresante, putand cauza daune majore. De aceea, este important ca proprietarii de locuinte sa stie sa identifice situatiile care necesita interventia urgenta a unui instalator autoriza.

Probleme instalatiilor sanitare considerate urgente sunt cele care implica riscul de inundatii, astfel:

Tevi sparte sau care picura

O teava sparta sau fisurata poate face rapid ravagii intr-o locuinta. De la deteriorarea podelelor, tencuielii sau a mobilierului si pana la aparitia mucegaiului datorita umiditatii. Este important sa actionezi rapid si sa suni la un instalator autorizat urgent. Acesta va putea sa localizeze tevile defecte, sa le repare sau sa le inlocuiasca si sa verifice restul instalatiilor sanitare pentru orice alte probleme sau daune.

Inainte de a apela instalatorul, inchide imediat alimentarea cu apa din locuinta de la robinetul principal, pentru a reduce in acest fel dimensiunea daunelor.

Toaleta care se revarsa

O toaleta plina este o urgenta si va trebui sa apelati imediat la un instalator. Cauzele pot fi diverse, de la existenta unui blocaj pe canalul de scurgere si pana la o defectiune majora a instalatiilor sanitare.

Daca fluxul apei pe canalul de scurgere este obstructionat, apa curata si apa uzata ajung sa se combine, iar amestecul revine pe teava si duce la revarsarea vasului de toaleta.

Nu numai ca apa uzata contine bacterii daunatoare sanatatii tale, dar poate provoca si daune ireversibile proprietatii.

In astfel de situatii vei avea nevoie de expertiza unui instalator autorizat urgente pentru a le rezolva. Nu uita sa opresti apa de la toaleta de la robinetul de alimentare inainte de sosirea personalului calificat.

Scurgere infundata

Canalele de scurgere sunt folosite zilnic si, drept urmare, se infunda adesea cu resturi alimentare si grasimi. Desi un canal de scurgere infundat poate sa nu para ceva semnificativ, se poate transforma intr-o urgenta daca nu se intervine la momentul potrivit.

Cand observi ca apa incepe sa se scurga lent sau chiar deloc, ar trebui sa sunati la un instalator pentru a rezolva situatia inainte ca aceasta sa se inrautateasca. Daca vei amana pana in momentul in care canalul de scurgere va refula si apa va incepe sa umple chiuveta, trebuie sa contactezi un instalator autorizat urgenta. 

Miros de canalizare

Daca observi un miros neplacut venind de pe canalele de scurgere, acesta este un motiv de ingrijorare. Un miros de ape uzate inseamna indica o problema a sistemul septic sau a altor instalatii sanitare. In cazul in care canalizarea este blocata, este doar o chestiune de timp pana cand excesul de apa se revarsa in locuinta.

Daca se intampla acest lucru, pe langa daunele ce le implica, nu va vei putea folosi toaleta, chiuvetele sau dusurile pana cand conducta de canalizare nu este reparata.

Asigura-te ca apelezi un instalator autorizat urgent pentru a rezolva aceste probleme. Acesta va curata conductele de scurgere in timp ce va identifica daca exista blocaje sau scurgeri prezente in conducte.

Prevenirea unei urgente a instalatiilor sanitare este intotdeauna primul pas in protejarea locuintei. Nu ignora semnele unei instalatii cu probleme si ia din timp masurile potrivite pentru a evita daunele si neplacerile pe care aceasta le poate crea. In plus, este recomandat sa ai notate din timp informatiile de contact ale unui instalator autorizat urgenta.