Serviciile de reparatii la instalațiile sanitare sunt o provocare plină de potențiale farse și escrocherii. Merită să le urmăriți; deoarece majoritatea consumatorilor nu știu prea multe despre acest subiect .

Găsirea și dezvoltarea relațiilor cu un instalator în care poți avea încredere este crucială, iar informațiile și recenziile disponibile pe internet facilitează cercetarea, compararea ofertelor și, în general, găsirea de companii autorizate și complet asigurate, cu servicii de calitate și prețuri rezonabile și transparente.

Totuși, mai ales în caz de urgență, atunci când nu ai un instalator, trebuie să fii atent la niște semnale și minciuni pentru a nu fi înșelat, sau mai rău.

Am o inspecție gratuită de oferit

Fii deosebit de atent la orice instalator sau comerciant care se prezinta la usa neinvitat sa isi ofere serviciile, incepand cu o inspectie gratuita. Aceasta ar putea fi o acoperire pentru un fraudator de credite  sau un hoț care păzește casa, o problemă cel mai bine rezolvată prin solicitarea de identificare și efectuarea unei investigații adecvate înainte de a lăsa pe cineva să intrei in casa ta.

Nu este în regulă că nu am licență

Majoritatea orașelor, județelor solicită proprietarilor de case să folosească profesioniști autorizați pentru a efectua lucrări complexe. Instalatorii și muncitorii fără licență pot oferi prețuri mai mici, dar aveți grijă. „Uneori nu sunt asigurate, acoperirea poate să nu fie suficientă sau poate fi inclusă în prețul final al devizului. Dacă există o problemă, „nu există încotro dacă lucrările de instalații sanitare sunt efectuate de un profesionist fără licență”.

Nu angajați pe cineva fără licență. Cereți să vedeți nr.licenței și dovada asigurării instalatorului.

Sunt cel mai bun instalator

Când căutați un instalator, vă ajută să obțineți recomandări de la familie, colegi și site-uri web. Recomandările instalatorilor înșiși sunt destul de inutile. Unele companii folosesc afirmații îndrăznețe și un limbaj slab descriptiv pentru a compensa lipsa de informații reale despre serviciile lor.

„Aceste companii se descriu ca fiind cele mai bune, incredibile, uimitoare, impresionante sau alte superlative, fără o legătură semnificativă cu serviciile și beneficiile reale pe care le oferă”. „Nu te baza doar pe cuvintele tale de superioritate. În schimb, caută comentarii colectate, recenzii, opinii de la prieteni și vecini, căutare pe web și multe altele.”

Vă pot oferi o cotație fără să văd lucrarea

Trebuie să fii atent la orice instalator sau companie care îți oferă un preț înainte de a vedea problema. Chiar și chiuvetele și scurgerile înfundate necesită adesea o inspecție personală pentru a obține o imagine exactă a costului reparației, așa că estimările premature sunt un semn că instalatorul nu se deranjează să comunice cu onestitate prețul și s-ar putea să vă suprataxeze odată ce lucrarea este finalizată.

Această ofertă expiră în cinci minute

Un instalator cu renume sau lacom nu vrea să îți faci timp să cântărești opțiunile și să ia în considerare alternative, așa că deseori te vor presa să te hotărăști chiar atunci și acolo. „Acest comportament poate avea ca scop prevenirea punerii întrebărilor”. „Firmele autorizate care o fac bine oferă asistență fără probleme care deschide calea către o decizie inteligentă, inteligentă și conștiincioasă.”

Descrie o tactică flagrantă folosită pentru a încolți clienții după ce le-au demontat robinetul pentru o verificare de diagnosticare: „Ei demontează robinetul, propun un preț pentru reparație și apoi proprietarul trebuie să aleagă: să accepte sau să refuze tariful dat. Dacă refuzați, instalatorul vă va returna robinetul cu toate piesele separate și vă va spune: „O zi bună”.

Pot face treaba mult mai ieftin

Comparați întotdeauna prețurile între mai mulți contractori. Și amintiți-vă că un preț care pare prea bun pentru a fi adevărat este probabil. Instinctul tău ar putea fi să te implici la orice preț ridicol de scăzut pe care ți-l oferă un instalator în comparație cu concurenții tăi, dar „cele mai ieftine oferte sunt cele mai riscante”.

„Un truc obișnuit al instalatorilor este să vă ofere o ofertă mai ieftină care să nu includă toate serviciile necesare pentru finalizarea proiectului. Ulterior, trebuie să plătiți costuri suplimentare neașteptate pentru forță de muncă sau produse”.

Cat costa jobul

Dimpotriva, instalatorii pot incerca si sa profite de ignoranta proprietarului umflandu-i bugetul, adica oferind un pret mare cu multe servicii in plus si sperand ca clientul nu stie sa-l puna la indoiala. Evitați să cădeți în această capcană comparând cotațiile de la mai mulți furnizori și amintiți-vă că un buget în continuă schimbare sau inconsecvent este adesea un semn de joc greșit.

Este decizia ta

Oricât de mult prețuim să avem opțiuni în majoritatea situațiilor, un instalator nu ar trebui să impună prea multe opțiuni unui proprietar fără experiență până la punctul în care se simte pierdut sau copleșit. Unii ar putea chiar să încerce să abuzeze de acest sentiment de paralizie a alegerii pentru a-i determina pe proprietari să accepte recomandări fără să ceară și să stoarce plata pentru serviciile suplimentare.

Un instalator autorizat vă va oferi o soluție rezonabilă la orice problemă specifică, încercând să ușureze lucrurile pentru ambele părți.

Trebuie să plătiți totul în avans

Majoritatea instalatorilor „sunt plătiți doar când treaba este terminată”. Unele companii pot cere o plată în avans de până la jumătate din totalul estimat, dar este nedrept și un semn de atentie clar pentru orice instalator sau companie să ceară proprietarului să plătească taxa integrală înainte de finalizarea lucrării.

Aceasta este treaba a trei instalatori

Ca și în cazul vânzărilor, un instalator care caută să-și umple buzunarele ar putea aduce un ajutor suplimentar pentru a se întinde și a suprataxa pentru o sarcină relativ simplă pe care ar putea-o îndeplini singur. Desigur, unele locuri de muncă necesită mai mulți lucrători, dar proprietarul ar trebui să aibă o idee clară de ce și să știe despre ajutorul suplimentar în avans. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă întotdeauna și întrebați dacă instalatorul care oferă devizul va face și reparațiile.

S-a dovedit a fi o muncă mult mai grea decât am crezut.

Elementul de bază pentru multe dintre aceste tactici de stabilire a prețurilor este o lipsă generală de transparență și comunicare între proprietar și furnizorul de servicii. Un instalator reputat ar trebui să raporteze în mod voluntar modul în care funcționează prețurile lor, începând cu dacă există o taxă inițială de diagnosticare doar pentru prezentarea la ușa dvs. și durata probabilă a reparațiilor, iar apoi să-l informeze pe proprietar pe măsură ce progresează și apar altele noi taxe.

„În majoritatea lucrărilor pe care le facem, le spunem proprietarilor că costul este timpul și materialul”. „Ei înșiși nu știu costul materialelor, dar încercăm să dăm o estimare aproximativă a orelor necesare pentru a face treaba.

Aceste înlocuiri sunt la fel de bune

Proprietarii care nu primesc o chitanță detaliată sau care nu înțeleg reparațiile în avans sunt mai vulnerabili, atunci când un instalator face reclamă la un produs și înlocuiește altul, probabil de calitate inferioară, fără să spună asta. . Pentru a evita acest lucru, notați în avans marca și modelul tuturor pieselor noi sau de schimb pentru a le compara cu reparațiile finalizate.

Se pare că ai nevoie și de toate celelalte lucruri

O altă modalitate de a-i dezlănțui pe proprietarii de case, adică adăugiri inutile dincolo de munca specificată. Aveți grijă la „oferte de pachet” care ar trebui să economisească bani sau lucruri precum înlocuirea toaletei pentru probleme minore, cum ar fi un scaun clătinat, un sigiliu de la apometru  care este rupt sau un capac deteriorat.

Instalatorii suspecti recomandă, de asemenea, lucruri precum punerea de dedurizatoare de apă într-o casă pentru a prelungi durata de viață a țevilor. Înlocuirea unui sifon putrezit atunci când o chiuvetă este desfundată este „o formă de primă în acest moment, dar economisește bani pe termen lung pe proprietar”.

Doar rotunjire

Un model standard de preț pentru majoritatea companiilor de instalații sanitare este de a percepe la oră plus costurile materiale. Un furnizor de renume ar trebui să se ofere să verifice alte părți ale instalațiilor sanitare ale unei case dacă termină înainte de expirarea timpului. Feriți-vă de instalatorii care încearcă să vă adună și să vă taxeze pentru ore în care nu au lucrat.

Reducerea de numerar este bună pentru toată lumea

Aceasta nu este atât o minciună, cât un semn subtil de joc nelegiuit. Dacă un instalator vă oferă un preț mai bun de plătit în numerar, fără nicio chitanță sau înregistrarea tranzacției, sunt șanse să încerce să se țepuiască  impozitele neraportând anumite locuri. Poate fi tentant să economisiți câțiva lei, dar rețineți că acest tip de necinste îi doare pe alți contribuabili și ar putea fi un semn că instalatorul nu este de încredere și în alte chestiuni.

Este o chitanță completă

Solicitați întotdeauna o chitanță detaliată care să arate piesele și serviciile către care se îndreaptă banii. Este bine să credeți pe cuvântul cuiva, dar nu o faceți – a avea o evidență scrisă a unei tranzacții vă va ajuta să vă protejați de suprataxarea sau ca un instalator să efectueze reparații diferite decât cele discutate.

Ai încălcat garanția

Este important să întrebați despre garanțiile pentru manopera si obiectele sanitare sau piesele pe care instalatorii le instalează, care este minim doi ani la multe alte companii. Unii, totuși, pot încerca să nege reparațiile susținând că proprietarul a încălcat într-un fel contractul de garanție.

Este bine de stiut, ca societatea noastra:

Nu cerem banii inainte!

Va spunem pretul intotdeauna inainte de a incepe o lucrare! Astfel Dvs. decideti costul final.

La interventiile pentru care pretul manoperei depaseste 50 lei, deplasarea si constatarea sunt gratuite.

Comanda minima este de 50 de lei.

Cumpararea materialelor – 25 de lei.

Oferim Garantie pentru toate lucrarile efectuate.

Pentru lucrarile executate in regim de urgenta se percepe suplimentar o taxa de deplasare daca nu aveti incheiat un abonament de servicii.

Cotatiile de pret transmise prin telefon,sms,e-mail sau pe baza informatiilor relatate de client, fara o constatare la fata locului, sunt doar in scop informativ si nu cu caracter obligatoriu. In cazul in care va este comunicata o cotatie de pret, nu garantam costul lucrarii la valoarea estimata.

Realizam interventii si in week-end fara a va taxa suplimentar.

Preturile afisate sunt cu caracter informativ si nu cu caracrer obligatoriu nu contin TVA pot varia in functie de complexitatea lucrarii pentru alte detali sunati la 0766974760 sau 0722974760