Ce este un reductor de presiune a apei?

Este o supapă care a fost proiectată cu scopul de a varia presiunea de ieșire a apei,acest lucru este necesar atunci când presiunea de admisie este de obicei mult mai mare pentru anumite sisteme. Obiectivul principal al acestei piese este de a reduce nivelul de aprovizionare atunci când este excesiv de mare, pentru a-l menține constant. De asemenea, se aplică în cazul în care există fluctuații ale nivelului de intensitate a orificiului de admisie a apei, în acest fel se economisește și se evită debitul excesiv.

Pe de altă parte, riscul de ciocan de apă, zgomot excesiv, care sunt generate în timpul funcționării sistemului de apă este redus. Operația este foarte simplă, atunci când jetul de apă vine cu o intensitate mare, intervine o membrană a reductorului, care ridică un arc și crește etanșarea și în acest fel permite atingerea presiunii necesare a apei. Când presiunea scade sub nivelul stabilit, membrana cade pentru a face loc apei.

Cum se instalează această componentă.

Instalarea sa este foarte simplă, reductorul de presiune a apei trebuie plasat chiar în spatele contorului de apă.

O altă alternativă de instalare poate fi zona rezervorului sau a conductelor de încălzire, această opțiune este recomandată, numai în cazul în care accesul la conexiunea principală nu este posibil. Luați în considerare faptul că acesta trebuie plasat înainte și după regulatorul de presiune al supapelor de închidere, pentru a facilita asamblarea și întreținerea care trebuie efectuată la scurt timp după, iar reductorul de presiune este plasat vertical.

Vă arătăm cum să montati un reductor de presiune a apei pentru a reduce presiunea apei, a economisi și a evita problemele la instalatiile sanitare.

Când într-o casă presiunea apei este destul de mare, este recomandat să plasați un reductor în rețea. În acest fel, vom proteja instalația sanitara, vom reduce pierderile de apă și, de asemenea, vom cheltui cu până la 30% mai puțin. Știm deja că cultura celor 3 R (Reducere, Reciclare și Reutilizare) este singura care ne garantează dezvoltarea durabilă.

Pas cu pas pentru a monta un reductor de presiune a apei

Pasul 1

Pentru a efectua acest tip de lucrare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să închidem robinetul de apă. În acest fel vom lucra cu siguranta totală

Pasul 2

Cu un ferăstrău de mână pentru metale, facem tăieturile cu grijă să nu deteriorăm suprafața care servește ca bază conductei.

Pasul 3

Ne vom alătura reductorului la conducta de cupru cu câteva fitinguri mecanice: vom plasa baza, apoi spălarea metalică și, în cele din urmă, piesa de îmbinare.

Pasul 4

Aplicați un material de etanșare a filetului și atașați adaptorul. Vom proceda în același mod pe partea cealaltă.

Pasul 5

Putem pune deja reductorul în loc, potrivind poziția săgeții cu direcția apei.

Pasul 6

Pentru a termina lucrarea, trebuie doar să deschidem robinetul și să reglăm presiunea debitului de apă în funcție de nevoile noastre.

Tipuri de reductoare de presiune a apei

Reductor de presiune central in montare:

Acesta este situat în spatele contorului de apă, supapa principală din cablul principal de alimentare, astfel încât trebuie setată o presiune de bază pentru întregul sistem de economisire a apei.

Reductor de presiune de asamblare zonat:

Este cel indicat pentru a plasa în liniile de alimentare ale încălzitoarelor de apă închise și cu rezervoare de stocare, acest lucru cu scopul de a evita deschiderea supapei de siguranță în caz de fluctuații.

Reductorul de presiune al sistemului de alimentare:

Acestea sunt adecvate atunci când este necesară o presiune mai mare la altitudini mari, acestea sunt utilizate cu presiunea de repaus în sistem mai mare de 5 bari sau în cazurile în care presiunea de repaus a apei deasupra supapei de siguranță depășește 80% presiunea de deschidere.

Instalați supape de presiune a apei pentru a preveni deteriorarea instalației

Odată cu instalarea supapelor de reducere a presiunii, protejăm cazanele și rezervoarele de apă rece sau caldă de aceste presiuni excesive.

Supapele de presiune a apei sunt dispozitive mici care ne permit să setăm presiunea apei la valoarea dorită și odată ce o fixăm, rămâne  constanta daca  presiunea de intrare crește sau scade, împreună cu supapele de presiune, este, de asemenea, de obicei indicat să instalați filtre care reține impuritatile pentru a preveni înfundarea părților interne ale supapelor de reducere a presiunii.

Pentru a verifica dacă în casa noastră avem un exces de presiune, trebuie să vedem dacă supapele de siguranță ale aparatelor noastre eliberează excesul de apă pentru a evita deteriorarea în interior și care este presiunea apei din punctul de conectare, deoarece trebuie să fie mai mică de 5 bari presiune. Dacă nu, este un simptom clar că trebuie să instalăm supape de reducere a presiunii apei cât mai curând posibil pentru a evita deteriorarea ulterioară.

Excesul de presiune este mai frecvent pe timp de noapte, deoarece consumul de apă scade cauzând creșterea presiunii din interiorul conductelor.

Pe termen mediu și lung, această presiune excesivă poate face ca componentele instalației și țevile să sufere și robinetele sau componentele, cum ar fi flotoarele rezervoarelor sau elemente precum furtunurile și cauciucurile mașinii de spălat, sunt de obicei deteriorate, cu eșecurile pe care le generează acest lucru. O presiune incorectă a apei va scurta, de asemenea, durata de viață a centralelor și la boiler  va agrava funcționarea acestora, astfel încât neabordarea acestei probleme ne poate provoca cheltuieli inutile și disconfort, pe care le putem evita dacă o rezolvăm la timp.

Odată cu montarea unui reductor de presiune a apei, vom proteja instalația  sanitara de daunele pe care presiunea le poate provoca pe tot parcursul circuitului, vom reduce pierderile de apă și consumul general de apă din casă, astfel încât, în afară de protejarea instalației, putem economisi facturile noastre.

Regulatoarele de presiune a apei sunt un element ieftin, ușor de instalat și indispensabil pentru casa noastră.