Dacă vrei să începi să te bucuri de apă caldă în casa ta, ar trebui să te gândești la instalarea unui boiler electric pentru încălzirea apei.

Este punctul care poate genera cele mai multe probleme atunci când căutăm să avem apă caldă menajeră . Suntem experți în toate sarcinile de instalații sanitare de care are nevoie casa ta. Din acest motiv, astăzi vă vom explica prin instrucțiuni foarte simple cum să instalați un boiler electric pentru încălzirea apei.

In cazul in care ai nevoie urgent de apa calda, iti recomandam sa angajezi un instalator autorizat pentru instalarea unui boiler electric. Un expert poate avea nevoie de aproximativ o după-amiază pentru a instala un boiler electric pentru încălzirea apei.

În caz contrar, o persoană care nu are prea multe cunoștințe despre subiect poate dura până la 3 zile.
Dacă aveți cunoștințele de bază, urmați acești pași pentru a instala încălzitorul electric de apă și pentru a vă bucura de avantajele acestuia:

 Inainte de a începe instalarea unui boiler electric

Trebuie să închideți robinetele de apă care se conectează la locul în care urmează să vă amplasați boiler electric .În cazul în care nu aveți robinete segmentate, ceea ce este cel mai recomandat, ar trebui să închideți robinetul general de închidere a apei din locuința dumneavoastră.
Dacă nu ați ales unde urmează să vă instalați boilerul electric, o puteți face în bucătărie sau în baie. Ar trebui să verificați dacă acolo unde urmează să montati boilerul de apă să fie o priza cu un circuit dedicat pentru boiler. Racordul de apă caldă și rece trebuie să fie cât mai aproape de boiler.

Atunci când alegeți locul

Trebuie să aveți în vedere și faptul că ar trebui să agățați boilerul. Prin urmare, aveți nevoie de un perete care să susțină greutatea. Dacă aveți un încălzitor electric de apă de 50 , 30 sau 8o litri, majoritatea pereților se potrivesc.

Cel mai recomandat este ca inainte de a cumpara boilerul sa ai ales deja locul in care urmeaza sa-l instalezi. În acest fel, va fi mai ușor să decideți dacă să cumpărați un boiler electric pentru încălzirea apei orizontal sau un boiler electric pentru încălzirea apei vertical .
Faceți gaurile de care aveți nevoie pentru a vă instala încălzitorul electric de apă
Înainte de a face găurile, trebuie să măsurați distanța dintre picioarele de ancorare pe orizontală și pe verticală.

În acest fel, vei marca pe perete unde ar trebui să treacă șuruburile.
Odată ce sunteți sigur de unde să găuriți gaura, puteți începe să găuriți și să conectați.

Acestea trebuie să aibă cel puțin 10 mm și trebuie să fie însoțite de piulițele și șaibele respective. Pentru siguranta si indiferent de modul in care este peretele recomandam montarea cu dopuri chimice, si mai ales cand vine vorba de boilere mai mari de la 50 de litri capacitate.
Nu uitați să verificați cu nivelul dacă găurile sunt drepte.

În acest fel, vei avea siguranța că boilerul tău electric de apă nu va avea înclinații în nicio parte.
Pentru a agăța boilerul cu apă caldă și rece, vă recomandăm să căutați ajutor.

Nu este o sarcină dificilă, dar aceste dispozitive sunt de obicei foarte grele și, prin urmare, a avea o mână de ajutor este ideal pentru a evita accidentele. Apoi, trebuie să înșurubați piulițele de blocare pe tija tijei de ancorare.

Conectați apa la boilerul electric

Asezati cele 2 manere antielectrolitice pe firul de apa calda si rece de la baza termosului. Apoi veți înșuruba supapa de siguranță în orificiul de admisie a apei rece. În acest fel, îl vei proteja împotriva presiunii excesive.
Vă recomandăm să înfășurați bandă de teflon sau fir de cânepă în jurul firelor pentru a le etanșa și a preveni scurgerile.
Apoi, trebuie să înșurubați furtunurile la supapa de siguranță a admisiei de apă rece și la electroliticul care se află în ieșirea de apă caldă.
În acest moment ați terminat de instalat boilerul electric pentru încălzirea apei.

Cu toate acestea, trebuie să verificați funcționarea corectă a acestuia și să verificați dacă nu există scurgeri. Înainte de a face acest lucru trebuie să îndepărtați orice aer care ar fi putut pătrunde în instalație.

Conexiune electrică

Conexiunile electrice variază foarte mult în funcție de marca și modelul boilerului si se face ce catre un electrician autorizat ANRE. Datorită acestui fapt, pentru a realiza instalația electrică mai bine fiți ghidat de instrucțiunile din manualul dumneavoastră din fabrică, care va încorpora diagrame și diagrame electrice clare. Ceva important de luat în considerare este că pentru a evita coroziunea boilerului, acesta trebuie conectat direct la pământ. Înainte de a efectua lucrările electrice, este mai bine să întrerupeți alimentarea cu energie electrica.

Cum elimin aerul din circuitul boilerului meu de apă?

Înainte de a testa instalația sanitara orizontală sau verticală a încălzitorului de apă , trebuie să eliminați orice aer care ar fi putut fi intrat. Pentru a-l purja, trebuie să deschideți robinetul de intrare a apei rece și apoi să deschideți orice robinet de apă caldă, astfel încât, pe măsură ce boilerul se umple, acesta va elimina aerul.
Odată ce ai eliminat eficient aerul, vei putea să-ți pui termosul la lucru fără probleme.

Când să schimbi un boiler electric cu altul?

Ti s-a defectat boilerul electric sau te-ai hotarat sa il schimbi pentru ca nu satisface nevoile de baza ale locuintei tale? Dacă da, ar trebui să rețineți sa instalați un încălzitor electric de apă . Cu toate acestea, această sarcină necesită multă grijă și cunoștințe de bază pentru ca totul să funcționeze fără probleme.
Dacă acesta este cazul dvs., primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă dezasamblați vechiul boiler electric sau încălzitor de apă .

Pentru a face acest lucru, trebuie să închideți robinetul de apă la care este conectat sau întreruperea generală a locuinței dumneavoastră.
După aceea, ar trebui să goliți boilerul complet.

Acest lucru este foarte ușor de făcut. În primul rând, trebuie să închideți robinetele unghiulare de intrare a apei rece și robinetul de evacuare a apei calde. Următorul pas este să deconectați furtunurile de la boiler.

În cele din urmă, conectați un furtun la ieșirea de apă caldă a boilerului, scoateți supapa de siguranță și prin gravitație, boilerul se golește singur.
Când ați coborât deja boilerul de apă puteți începe de la pasul 3 pentru a instala noul boiler electric dacă nu v-ați gândit să îl mutați.
Amintiți-vă că cel mai indicat lucru pentru a vă instala boilerul electric este să angajați experți și cu experiență în această sarcină.

Acest lucru vă va garanta că totul funcționează perfect, și că boilerul dvs. nu va fi deteriorat de o instalare proastă, veți evita accidentele și nu veți petrece prea mult timp având un boiler electric care funcționează în casa dvs.
Dacă intenționați să instalați un boiler electric de apă, contactați-ne . Vă ajutăm să vă rezolvați toate problemele și să faceți orice tip de instalare .

Diferența dintre boilărele electrice de apă și încălzitoarele pe gaz

Astăzi există diferite modalități de a avea apă caldă acasă sau în companie. Cele mai recomandate soluții sunt instalarea boilerelor electrice de apă caldă sau a unui încălzitor pe gaz natural. Totul va depinde de ce instalație avem sau dorim să avem fie acasă, fie în companie. Ele pot varia ca furnizare, de exemplu gaz sau electricitate. Fiecare dispozitiv va avea anumite caracteristici specifice.

Acum vă vom spune care sunt acestea, astfel încât să puteți decide cea mai bună opțiune pentru nevoia dvs. Trebuie să subliniem că dacă trebuie să instalați sau să reparați boilărele electrice de apă caldă sau încălzitoare pe gaz natural.

Ne puteți contacta, efectuăm atât serviciul de reparații, cât și serviciul de întreținere al boilerului pe gaz natural sau al boilerelor electrice de apă caldă . Contactați sunând la tel.0766974760.

Ce este un boiler electric de apă?

Este un rezervor cu capacitati cuprinse intre 30 si 300 de litri. În interior există o rezistență electrică care este responsabilă pentru încălzirea apei la temperatura pe care o setați. Instalarea acestuia se realizează pe perete. Poate fi amplasat orizontal sau vertical. Totul va depinde de caz și de spațiul pe care îl avem la dispoziție. De asemenea, trebuie spus că sunt mai ecologice decât încălzitoarele pe gaz . Deoarece combustibilii fosili nu sunt folosiți pentru a le face să funcționeze.

In prezent pe piata putem gasi modele compacte si eficiente care pe termen lung ne ofera o performanta foarte mare acasa.

Aspecte de luat în considerare pentru instalarea unui boiler electric

Trebuie sa tinem cont de anumite caracteristici inainte de a cumpara orice boiler electric de apa calda .

  • În principal trebuie să evaluăm capacitatea boilerelor electrice de apă caldă . După cum am menționat, capacitatea se măsoară în litri variind de la 30 la 300 de litri. În funcție de factorii prezenți, de exemplu, câte persoane ar trebui să facă duș acasă. Va trebui să alegeți între o capacitate sau alta.
  • Spatiul de care dispunem pentru instalarea boilerului. Acest lucru va influența dacă ar trebui să cumpărăm un boiler electric orizontal , vertical sau reversibil.
  • Dar nu ar trebui să vă faceți griji dacă spațiul dvs. este mic, deoarece există încălzitoare ultra compacte pentru spații foarte mici.
  • Siguranța boilerelor electrice de apă caldă . Astăzi, toată lumea trebuie să aibă o supapă de presiune.
  • În plus, cele mai bune mărci de pe piață includ sisteme de protecție împotriva supraîncălzirii.
  • Pot prezenta depozit dublu. Sunt cunoscute și ca schimbătoare de căldură. Acestea sunt încălzitoare electrice de apă caldă care sunt fabricate pentru acele cazuri în care există o cerere mare de apă caldă.
  • Un factor foarte important este eficiența energetică. Cele mai bune boilărele electrice de apă caldă calitate/preț oferă eficiență energetică între 1500 și 2000w de putere. Aceasta înseamnă că va avea un consum de energie electrică destul de mare. Cel mai indicat este să contribui la modele de tip A sau mai mare. Acestea ne-ar permite să economisim mult mai mult decât un tip C sau B
  • Vezi ca temperatura poate fi reglata.
  • Acest lucru va fi util în perioadele de vară în care nu veți folosi atât de multă apă caldă sau vă veți afla într-o a doua reședință.

Contactați  instalator-autorizat.ro , profesioniștii noștri se vor ocupa de instalarea unui boiler electric.