Te-ai decis sa te decuplezi de la centrala termica a orasului iar centrala termica proprie iti da numai batai de cap, in ultima perioada sau ai o cladire in constructie, unde incalzirea se va face pe baza propriului sistem de incalzire, e cazul sa apelezi la un instalator ce ofera servicii de montaj si reparatii la centrale termice.

Este lesne de inteles ca, odata cu achizitionarea ei, o centrala termica presupune mai multe responsabilitati: alegerea ei in functie de consum si calitate, la montajul centralei, legaturi la calorifere, montaj robineti, aerisirea instalatiei termice si curatirea instalatiei termice calorifere si reparatii sau revizii periodice.

Toate acestea pot fi realizate doar cu ajutorul unui instalator instalatii termice.

O centrala termica pe gaz implica si numeroase aprobari de racordare la reteaua de gaze, instalare, proiectare, avize necesare si alt tip de documentatii necesare, pana la montajul propriu-zis.

Pentru ca este o treaba destul de complicata, necesita ajutor specializat din partea unui instalator pentru instalatii termice, autorizat, care poate sa faca toate aceste lucruri pentru tine.

Un instalator pentru instalatii termice te poate ajuta cu:

  • Obtinerea actelor necesare cererii de debransare daca locuiesti la bloc si a tuturor autorizatiilor necesare pentru instalarea centralei termice
  • Va realiza proiectul necesar pentru instalare si obtinerea avizelor ulterioare – Un instalator bun te poate sfatui care este cea mai potrivita si economica centrala potrivita pentru casa ta
  • Va efectua instalarea propriu-zisa
  • La final, orice instalator de instalatii termice trebuie sa iti ofere garantie la lucrarea facuta
  • In functie de data stabilita in contract, o data la doi ani, tot acesta iti poate face revizia periodica.
  • Ulterior, in caz de avarii, sau alte nelamuriri legate de functionarea centralei, poti apela oricand la serviciile instalatorului tau de instalatii termice cu care ai lucrat pana acum.

Si pentru ca, instalarea unei centrale termice presupune un deranj destul de mare intr-o locuinta, odata cu montarea tevilor de gaz, a altor trasee de tevi prin pereti, daca este cazul, o echipa specializata va realiza si lucrarile de renovare, dupa terminarea instalarii si totul va arata impecabil.

Iar tu nu va mai trebui sa iti bati capul si cu cautarea altor mesteri, care sa renoveze dupa cei care au intervenit pentru instalarea centralei termice.

Un instalator instalatii termice stie sa instaleze orice tip de centrala termica: pe gaze, pe lemne, rumegus sau peleti.

In cazul in care ai o centrala termica mai sensibila, care necesita interventii anuale de doua, trei ori chiar, un instalator instalatii termice se va deplasa pentru a constata problema si te va sfatui ce este de facut.

Poate ca aceasta ar trebui schimbata cu una mai performanta. In acest fel, vei amortiza investitia rapid, eliminand totodata costurile anuale pentru diferite interventii la problemele care apar frecvent.

Un instalator instalatii termice iti poate oferi suportul, in caz de avarii, chiar si pentru cladirile care au o centrala termica sau un sistem de incalzire mai sofisticat.

Un specialist a lucrat cu toate tipurile de instalatii termice existente pe piata si cunosc aproape toate tipurile de echipamente folosite pentru incalzirea locuintelor sau altor tipuri de cladiri.

Daca, in plus ai probleme si cu incalzirea prin pardoseala care nu mai face fata, un instalator instalatii termice va remedia imediat problema, inainte ca aceasta sa se complice si sa devina mai costisitoare.

Insa, daca situatia o impune, cand instalatia nu mai da randament din cauza vechimii, trebuie sa iei in calcul si varianta schimbarii ei.

Tot un instalator instalatii termice va interveni in probleme legate de: calorifere sau garnituri care se defecteaza repede, instalare sau verificare cazane si orice tip de lucrari ce tin de reparatii ale instalatiei termice.