Tot mai multe gospodarii au apometre pentru a evita plata unui consum care nu le apartine. Un apometru inregistreaza exact cantitatea de apa folosita de fiecare apartament. O astfel de lucrare trebuie realizata doar de catre cineva specializat.

Inainte de a chema un instalator la tine acasa, iti voi prezenta toti pasii pe care ii va urma. In felul acesta, vei fi informat si te vei simti confortabil stiind ceea cea se va face.

  • executarea lucrarii de montaj-montarea apometrelor sau inlocuirea celor vechi cu unele noi
  • amplasarea robinetilor
  • sigilarea apometrelor – se va face cu sarma sau plumbi si garanteaza montarea corecta de catre o firma autorizata
  • inmanarea actelor care certifica faptul ca lucrarea a fost realizata corect. Trebuie sa primesti urmatoarele documente: contract de contorizare, procesul verbal , buletin de verificare, dar si certificatul de garantie.

Conform legislatiei in vigoare este interzisă realizarea de activităţi de montare, inlocuire şi sigilare a apometrelor în imobile de tip condominiu de către persoane fizice sau juridice care nu dețin autorizație ANRE corespunzătoare tipului de activităţi desfăşurate.

Nerespectarea prevederilor prezentului regulament atrage răspunderea contravenţională şi/sau penală, în conformitate cu prevederile legale.

Operatiunea de activităţi de montare, inlocuire şi sigilare apometre se executa numai de catre o firma cu atestare ANRE prin utilizarea de materialelor calitative, acestea fiind atestate tehnic.

La terminarea activităţi de montare, inlocuire sau sigilare apometrelor conform legislatiei in vigoare de la o firma cu atestare ANRE trebuie sa primiti:

-Proces verbal de montare, inlocuire sau sigilare a apometrelor in care sunt trecute toate sigiliile inseriate cu serie unica, nr. de autorizatie ANRE si numele instalatorului, tipul si nr. de autorizare a instalatorului autorizat ANRE care a efectuat montajul.

-Certificatul de conformitate si avizul metrologic de la apometre.

-Contract de prestari de servicii si factura aferenta serviciului.

Nu va lasati, pacaliti de „mesterii care monteaza si repara tot” Apelati numai la firme atestate ANRE pentru activităţi de montare, inlocuire sau sigilare de apometre!

Autorizatie montaj apometre

Timpul de lucru pentru montarea apometrelor este relativ scurt. In cazul in care instalatorul descopera unele probleme si trebuie sa reconfigureze instalatia sau trebuie sa inlocuiasca unele racorduri, timpul alocat unei astfel de operatiune va creste semnificativ.

Nu uita sa faci verificarile in timp util. Certificatele de garantie sunt oferite de o perioada limitata de timp-24 luni. De asemenea, buletinele de verificare expira dupa 4-8 ani. In cazul apometrelor pentru apa rece-timpul este de 8 ani pe cand in cazul celor de apa calda este de 4 ani.