Montaj baterie termostatata
La efectuarea unei renovări sau a instalării unei baterii, pot apărea îndoieli cu privire la cea mai bună alegere. Pentru a face acest lucru, utilizatorul trebuie să ia în considerare unele aspecte, cum ar fi confort și tehnologia pe care el vrea să o aibă și chiar una dintre cele mai importante caracteristici în cele mai multe case este aspectul economic.
Baterie monocomandă duș versus baterii termostatice, care este cea mai buna pentru casa mea?
Avantajele baterie termostatata de duș
Printre avantajele bateriei termostatata sunt:
Stabilitatea temperaturii. Acest lucru determină foarte mult confortul utilizatorului, deoarece este plăcut să atingă temperatura dorită practic de la început, precum și că temperatura să rămână neschimbată pe parcursul timpului de utilizare a dușului fără a fi nevoie să fie în mod constant reglat.
Economisirea apei calde. Cartușele sunt proiectate pentru a ajunge rapid și consecvent la temperatura dorită. Acest lucru previne deșeuri inutile de apă prin reducerea timpului de reacție și posibilele modificări de temperatură în timpul dușului. De asemenea, unele dintre baterii termostatate de duș încorporează butonul ECO STOP, a cărui funcție este de a limita debitul de consum maxim și, astfel, se sustrage consumului excesiv de apă.
Prin urmare, bateriile termostatate includ funcția SAFE STOP, care blochează apa la 38 grade pentru a asigura siguranța, în special pentru copii. Acest sistem, de asemenea, taie alimentarea cu apă caldă în caz de întrerupere a alimentării cu apă rece și, astfel, evita riscul de arsuri la maxim.
Cum functioneaza bateria termostatata
Au două controale, unul cu care puteți reglementa fluxul într-un mod simplu și intuitiv, și un alt cu care utilizatorul alege manual temperatura dorită.
În plus, o altă particularitate a acestui tip de baterie termostatata este funcția sa de revitalizare. În cazul bateriilor termostatice cu mai multe prize, acestea permit combinarea cu jeturi laterale pentru a primi un tratament cu hidromasaj pe tot corpul, sau sprinklere cu diverse funcții și prize de apă, cum ar fi o cascada, ploaia, jet sau nebulizare, generând experiențe complet diferite de fiecare dată și oferind un duș bazat pe senzații.
Bateriea termostatata de cada sau chiuveta sunt elemente esențiale în casa noastră, datorită lor vom controla la cald și rece utilizarea într-un mod simplu și rapid. Uneori, controlul fluxului de apă caldă nu este atât de simplu și poate fi foarte enervant mai ales atunci când facem duș, o creștere sau o scădere a presiunii de alimentare cu apă poate însemna că apa se schimbă suficient in functie de temperatură ne poate arde sau să ne inghetata.
Să presupunem că boilerul,centrala termica sau furnizorul de energie termica generează apă caldă la temperatura de 50 grade și am setat butonul de reglare a temperaturii la robinet la 33 grade. Apa fierbinte a instalației la 50 grade va ajunge la supapa termică de cupru, determinând parafina să se dilate prin împingerea cilindrului și permițând aportul de apă rece care face amestecul până când apa ajunge la o temperatură de 33 grade. În cazul în care temperatura apei calde scade parafina va contracta, reducând afluxul de apă rece și automat și în mod constant recalibrarea temperatura apei.
Tot ce trebuie sa stii despre montaj baterie termostatata la chiuveta
Tot ce trebuie sa stim despre montaj baterie termostatata cada
La cine apelam daca avem nevoie de montaj baterie termostatata?
Cu siguranta ca primul gand care v-a trecut prin cap a fost sa puneti mana pe telefon si sa sunati pe la rude si prieteni ca sa ii intrebati daca nu stiu un instalator autorizat. Dar, inainte de a va grabi sa chemati un particular, e bine sa stiti ca sunt firme specializate in domeniu si care, la operatia de montaj baterie termostatata cada sau chiuveta, ca de altfel, la orice alta operatie de montaj, va ofera cateva avantaje majore, pe care un particular nu le poate oferi:
-Pentru a beneficia de garantiea baterie termostatata furnizorul recomanda sa fie montata doar de firme autorizate; -Garantia pentru cativa ani a manoperei si a pieselor folosite; -Respectarea tuturor standardelor si normelor in vigoare;
-O lucrare de calitate si realizata in timp scurt;
-Preturi corecte si transparente cunoscute inca de la inceput;
-Factura si chitanta pentru manopera si piesele inlocuite – daca a fost cazul;
-Proces verbal de instalare.