Montaj filtru de apă  pentru de tine și de familia ta, pentru a avea o apă potabilă de calitate. De asemenea, ai exclus să bei apă îmbuteliată de-a lungul vieții tale.  Cel mai frecvent lucru este că ați facut o cercetare de pe internet pentru a afla despre beneficiile montarii unui filtru de apa.

Avantajele montarii unui filtru de apă bun sau a unui sistem de purificare de calitate

Filtrele de apă și sistemele de purificare sunt responsabile pentru eliminarea sedimentelor, a particulelor solide, solubile și invizibile, a microorganismelor și chiar a ionilor de apă convenționali. Acest lucru cu siguranță deja vă oferă un minim de securitate și de încredere și ar trebui să va fie mai mult decât suficientsa va decideti sa montati un filtru de apa. Vă recomandăm să aruncați o privire la o comparație completă a filtrelor de apă.

Dar apoi întrebarea este:

Beneficiile montarii unui filtru de apa sau de ce nu bei apă îmbuteliată?

Din mai multe motive! Apa îmbuteliată ocupă mult spațiu in cazul cind faceti un stoc mai mare de apa. Și dacă nu ai spațiu trebuie să va duceti supermarket in fiecare zi. Să nu mai vorbim că cantitatea de litri de apă pe care o familie bea săptămânal are o greutate considerabilă.

Dar, fără îndoială, motivul definitiv este că, în ciuda faptului că este mult mai bună calitatea  apei  decât cea care iese de la robinet, nu știm cu adevărat ce tratament a fost dat. Deși avem mai multe articole care vorbesc despre  beneficiile montarii unui filtru de apa, ar fi aceasta: 7 efecte negative ale apei îmbuteliate

În plus, dupa ce o sa montati filtrul de apa într-un timp destul de scurt, veți observa diferența de preț.  Pe scurt, știm cu toții că apa îmbuteliată este scumpă. Dacă cumperi câteva sticle mici, nu se întâmplă nimic, nimeni nu s-a plâns. Dar când trebuie să furnizezi o zi întreagă pentru familie ta, crede-mă!

Diferența dintre filtrele de apă și purificatoare

Deși, în general, numim filtre de apă toate aceste dispozitive și sisteme care fac apa  sa aiba un gust mai bun, adevărul este că acestea sunt împărțite în filtre de apă și purificatoare sau sisteme de purificare a apei.

Diferența este:

Filtrele de apă separă particulele insolubile de apă. Acest lucru înseamnă că acestea acționează ca o strecurătoare mai mult sau mai puțin puternic, întotdeauna în funcție de tipul. Acest lucru înseamnă că acestea lucrează la un nivel destul de superficial. Filtrele de apa au o porozitate mai mare sau mai mică, în funcție de particulele pe care doresc să le filtreze și să le îndepărteze.

Sistemele de purificare a apei funcționează la un nivel mult mai profund. Pentru a face acest lucru, sunt utilizate mecanisme mult mai complexe și studiate. În acest caz, ele separă, de asemenea, substanțele capabile să solubilizeze în apă, cum ar fi ionii. Acest lucru înseamnă că nivelul de puritate a apei va fi întotdeauna în mod clar mai mare.

Tipuri de filtre de apă

Montaj filtru  apa cu cărbune activ

Cărbunele activat este produs artificial oferindu-vă o porozitate suplimentară capabilă să atragă și să prindă moleculele de apă potrivite, pe care dorim să evităm să le beți.

În mod normal, aceste filtre sunt folosite ca o completare pentru a îmbunătăți un alt sistem, oferind o filtrare suplimentară.

De ce filtrarea apei cu cărbune activ este mai sănătoasă?

Substanța naturală a filtrelor de carbon activ datorită diferenței de sarcină a ionilor. Mineralele importante dizolvate în apă sunt încărcate negativ și rămân în apă, deoarece nu pot fi atrase de aceeași sarcină. Pe de altă parte, poluanții au o sarcină pozitivă care este atrasă de carbonul activ încărcat negativ.

Rezultatul final al filtrării active de carbon presate de înaltă calitate este mai echilibrat, mai sănătos și chiar mult mai curat. Factorul decisiv pentru ambele metode este că cartușele sunt efectiv înlocuite periodic în intervalul de timp specificat.

Dacă acest lucru nu se face, dispozitivele de osmoză cresc foarte mult riscul de contaminare bacteriană, în timp ce filtrele blocului de carbon pur și simplu nu mai filtrează bine.

Există foarte puține companii care oferă 100% carbon activ pur bazat pe coajă de nucă de cocos carbonizate, fără aditivi. Deși există multe filtre de carbon active a căror masă a fost îmbogățită cu adezivi și alte materiale de umplere, deoarece legea le permite să conțină până la o treime din aditivi.

Postfiltrele echipamentelor de osmoză sunt, de asemenea, afectate de calitatea diferită a carbonului activ.

Montaj filtru apa osmoză inversă

Osmoza inversă folosește filtre semipermeabile din poliamidă care se rotesc, acționează ca un filtru pentru a păstra și elimina cantități mari de săruri, în plus față de a acționa ca o barieră împotriva virușilor și bacteriilor, care lucrează la nivel molecular.

Primul dintre filtrele de apă separă sedimentele mari (deși acestea sunt de fapt mici).

Al doilea face un ecran mai precis pentru a elimina cele mai mici.

În cele din urmă, carbonul este utilizat pentru a elimina microorganismele și contaminanții.

Rezultatul este o apă destul de pură, foarte bine sterilizată, cu puțini agenți patogeni și cu un nivel scăzut de sare.

Montaj filtre apa ceramice

Un cartuș de siliciu fosil se atașează la orice filtru. Această substanță opresc și păstrează particule dăunătoare, dar, evident, nu toate.

Montaj purificator de ozon

Purificatoare de ozon sunt sisteme care tratează chimic apa. Prin adăugarea de ozon, moleculele de oxigen din apă sunt transformate de la 02 la 03, care oxidează apa. Acest efect încetinește acțiunea virușilor și bacteriilor. De asemenea, realizează o muncă mai conștiincioasă decât cea a clorului, care dezinfectează, dar într-o măsură mai mică.

Generând un rezidual care dezinfectează și păstrează apa din recipientul său. Să-l avem acasă e puțin laborios, ca să nu mai spun că vom face schimbări chimice la nivel molecular.

Montaj purificator ultraviolet

Acestea sunt utilizate de frecvența razelor UV. Pentru ce e? Este capabil de a dezintegra viruși, bacterii și tot felul de microorganisme și germeni frecvent prezente în apă, care iese de la robinet.

Cu toate acestea, singura sa acțiune este că, tratamentul împotriva agenților patogeni. Apa este curățată de ființe vii fără a-și schimba compoziția, fără niciun produs și fără a îndepărta sedimentele sau alte componente solide.

Va exista vreun sistem care combină tehnologiile și include lumina ultravioletă pentru a elimina virușii și bacteriile.

Spațiu pentru montajul filtrului de apa

Filtrele de apă și sistemele de purificare sunt de obicei instalate sub chiuveta. Aproape toate filtrele de apa ocupă puțin spațiu.

Puteți cere un instalator pentru a instala un filtru de apă.

Majoritatea filtrelor de apa nu necesită o conexiune electrică, cu excepția osmozei inverse. Asigură-te că există o conexiune în apropiere daca un aveti, apelati la un electrician autorizat.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat pentru montajul un filtru de apă va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.