Mașina de spălat vase este una dintre cele mai solicitate aparate de către cetățenii obișnuiți, deoarece facilitează o sarcină zilnică cum ar fi spălarea vaselor. Este adevărat, există oameni care încă mai au îndoieli dacă să spalati manual sau să cumpere o mașină de spălat vase.

Ne mai punem si intrebarea cine ne poate ajuta pentru montaj/instalare mașina de spălat vase.

Daca aveti un buget limitat nu va faceti griji prea mult puteti gasi o gama variata de masini de spalat vase care au caracteristici interesante si indeplinesc in mod corespunzator functia principala, ar fi spalarea vaselor si ustensilelor de bucatarie, printre alte ustensile.

Nici măcar nu știi tot ce poți pune să speli în mașina de spălat vase.

In functia de design gasiti mai multe tipuri de masini de spalat vase, printre care si masinile de spalat vase, cu anumite aspecte tehnice si o serie de programe de spalat vase care te pot interesa de zi cu zi.

Prin urmare, înainte de a opta pentru un model și un brand de masina de spalat vase uita-te la ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

Masina de spalat vase este un aparat încă dispensabil în multe case.

Spălarea manuală este o tradiție care uneori predomină împotriva utilizării mașinii de spălat vase de către mitul că vasele sunt mai curate.
Adevărul este că acest lucru nu este cazul și mai multe și mai multe persoane decid să includă o mașină de spălat vase în bucătăria lor pentru confortul pe care îl aduce.

Dar când vine vorba de montaj/instalare mașinii de spălat vase, multe îndoieli apar adesea cu privire la locul în care este cel mai bun loc pentru a o localiza.

Dacă alegeți sa montati/instalati o mașină de spălat vase, îi evaluați eficiența energetică:

Clasa energetică A+ poate economisi între 10 și 15%.
A++ poate economisi între 16 și 20%.
A +++ puteți economisi între 21% și 30%.
În ceea ce privește consumul de apă, au fost efectuate si mai multe investigații, una dintre ele efectuate de Canalul II, care a indicat că spălarea vaselor, cu mașina de spălat vase economisește apă și nu ar fi mai puțin în mașinile de spălat vase.

Nu este indicat  punerea mașinilor de spălat vase cu jumătate de sarcină, în loc de cu sarcină completă și, desigur, cu un program adecvat nevoilor dumneavoastră, în ceea ce privește temperatura, durata, etc

Două modele de mașini de spălat vase, care vă satisface nevoile?

Masina de spalat vase cu caracteristici interesante, ar fi sistemele anti-scurgere AquaSafe, cu indicatori în timpul spălării și în ceea ce privește reaprovizionarea sare și iluminator. De asemenea, de sticlă de protecție, Aquamix, Aquavario.

Caracteristici generale:

Dimensiuni (înălțime, lățime și jos): 85 x 60 x 60 cm.
Eficiența energetică: A+.
Capacitate interioară: 12 servicii complete.
Programe specifice: 4 programe cu 4 tipuri diferite de temperatură.
Consum de energie: 290 kWh/y.
Consumul de apă: eco program 50oC aproximativ 12 litri.
Nivel de zgomot: 50 dB.

Masina de spalat vase cu indicator de sare , dispozitiv de siguranta Aquastop total. Balsam cu reglare electronică. Tipul de spălare este Orbital. Uscarea se face prin condens area naturală.

Are un filtru de auto-curățare, previne deteriorarea mașinii de spălat și vă permite să recuperați obiectele introduse, fără a putea să fiți observe în timpul spălării.

Caracteristici generale:

Dimensiuni (înălțime, lățime și fund): 81.8 x 59.8 x 63 cm.
Eficiența energetică: A+++.
Capacitate interioară: 13 tacâmuri.
Programe specifice: 5 + 4 programe cu 5 tipuri diferite de temperatură.
Consum de energie: 258 kWh/an.
Consumul de apă: 10 litri/ciclu.
Nivel de zgomot: 42 dB.

Sfaturi pentru montaj/instalare mașinii de spălat vase în bucătărie

Primul lucru pe care trebuie să ia în considerare atunci când localizarea masina de spalat vase în bucătărie este de a ști ce tip de mașină de spălat vase vom alege.

Odată ce ați ales modelul de mașină de spălat vase pe care doriți să instalați, este timpul pentru a găsi locația corectă:
Locul ideal prin excelență este lângă chiuvetă,deoarece acest aparat trebuie să fie conectat la un aport de apă.

1. Locația pentru montaj/instalare mașinii de spălat vase

Mașinile de spălat vase  le puteți monta în golul din bucătărie unde vi se potrivește cel mai bine, desigur, este în funcție de spațiu.

Este recomandata instalarea mașinii de spălat vase pe o suprafata dura, aproape de tevile de apa si de cea de canalizare.

Pe scurt, acest tip de mașină de spălat vase poate fi instalata oriunde, unde este un aport de apă în apropiere.

În multe cazuri, acestea sunt adesea plasate sub blat și, astfel, profita la maximum de spațiu și să-l utilizați pentru a plasa alte aparate sau alte obiecte de zi cu zi care pentru care aveți nevoie pentru a le avea în bucătărie.

În prezent, această tipologie este mult mai variată decât acum câțiva ani, terminată în oțel inoxidabil, în sticlă și, la rândul său, în diferite culori.

2. Consumul de apă și lumină
După am menționat acum, modelele garantează că nu veți avea un consum excesiv de apă și lumină. Întreprinderile și consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de mediu și de economii.

Nu uitați să vă uitați la eticheta energetică, care este obligatorie în conformitate cu reglementările europene.

Instalarea mașini de spalat vase: la stânga sau la dreapta chiuvetei.

Atunci când alegeți o mașină de spălat vase pentru bucătărie,  gânditiva la nevoile dvs.fundamentale, spațiu, funcționalitate, design, calitate și buget.

Acest lucru depinde dacă suntem stângaci sau dreptaci: va fi mai ușor să-l plasați pe aceeași parte a mâinii cu care ducem vasele de la chiuvetă la mașina de spălat vase, astfel încât resturile alimentare să nu se răspândească.
Este important să nu montati mașina de spălat vase lângă cuptor sau plită ceramică.

Căldura pe care aceste aparate o eliberează poate fi problematică pentru funcționarea mașinii de spălat vase.
De asemenea, trebuie să ia în considerare deschiderea de masina de spalat vase.

Dacă aveți o bucătărie mică pe care o prețuiți în acest punct, deoarece poate împiedica trecerea sau deschiderea altor sertare.
Odată ce v-ați decis în cazul în care vom plasa masina de spalat vase în bucătărie, este timpul să-l instalați.

Puteți opta pentru o mașină de spălat vase, care este mai ușor de asamblat sau o mașină de spălat vase normală.

Evita montajul mașinii de spălat vase in spati in care temperatura poate ajunge sub 0°C.

Instalarea se poate face de către un tehnician autorizat.

Pași pentru montaj/instalare unei mașini de spălat vase

1. Închideți robineti de trecere a apei de la chiuvetă și deconectați priza de alimentare pentru a preveni scurgerea și descărcarea de energie.

2. Reglați picioarele mașinii de spălat vase,deșurubându-le cu o cheie, la înălțimea necesară pentru a se potrivi cu orificurile de scurgere și cu restul conductelor.

În acest fel, evitați să-l dezasamblați mai târziu, deoarece nu aveți nivelul mașinii de spălat vase.

3. Utilizați racordul de apă al mașinii de spălat pentru a conecta mașina de spălat vase la admisia apei.

Astfel, cu o țeavă din PVC în formă de T se alătură ambelor părți: acest lucru va servi ca un canal de scurgere mașină de spălat vase.

4. Va trebui să atașați accesoriile de compresie ale mașinii de spălat vase, asigurându-vă că acestea sunt bine conectate, astfel încât să nu existe scurgeri.

De asemenea, este recomandabil să se aplice banda Teflon la orificiul de admisie a apei pentru a preveni scurgerea apei.

5. Odată ce toate aceste conexiuni au fost făcute, puteți monta/instala mașina de spălat vase în fanta corespunzătoare și conectați curent și apă.

6. Verificați ca mașina de spălat vase să funcționeze corect, făcând o spălare scurtă, fără veselă. Dacă apa se scurge undeva, va trebui să verificați instalarea sau nivelarea.

Instalarea unei mașini de spălat vase nu este un proces simplu pe care îl puteți face pe cont propriu sau pentru a benificia de garantia produsului sunati la o firma autorizata sau un instalator autorizat.