Montaj separatoare de grasimi. Ce este un separator de grăsime?

Un separator de grăsime este un element, constând dintr-un rezervor și o țeavă de admisie și o țeavă de evacuare. Acesta este instalat înainte de orice tip de sistem de tratare a apelor uzate. Previne pătrunderea grasimilor din bucătărie si canalizare și ajungerea la sistemul de tratare.

Este recomandabil să se separe grăsimile, deoarece acestea pot solidifica și obstrucționa orice tip de sistem de tratare a apelor uzate,astfel încât acestea nu ar trebui să intre în orice caz.

Separatoarele de grasime sunt sisteme mecanice de separare a grasimi în apă. Ele sunt folosite pentru a reține grăsimile care vin cu apă din bucătărie. Grăsimile, după cantitatea sau starea lor, pot bloca echipamentul nostru de tratare a apelor uzate.

Motive pentru care avem nevoie de a menține un separator de grăsime curat:

În primul rând pentru buna funcționare a aceluiași lucru, care este echivalentă cu o eficiență ridicată a tratamentului.

Pentru a împiedica supraumplerea camerei de grasime și părăsirea apei cu grasimi de la priza separatorului.

Pentru a nu avea mirosuri rele în conductele care se conectează la separator și în apropierea acestuia. Zone de colectare a apelor cu grasimi.

Ele sunt de obicei situate în bucătării, depozite de deșeuri, chiuvete, etc … Acestea sunt elementele responsabile pentru colectarea apei contaminate cu grăsimi și solide. În acest moment, este foarte important ca acestea să fie elemente ușor de întreținut,cu sifoane detașabile pentru o curățare ușoară.

În cazul în care aceste elemente sunt neglijate am putea găsi că grăsimea care trece prin ele, atunci când sunt răcite, condensează și se lipeste de peretii conductelor. Acest lucru poate provoca obstacole și mirosuri. Curățarea cu apă caldă și unele produse detartante ar trebui să fie suficientă. Deși, dacă există impurități lipite sau încorporate, va trebui să le eliminăm manual.

Nu se recomandă ca apa de curățare să fie trimisă la separatorul de grăsime,deoarece poate conține substanțe chimice care ar putea deteriora Separatorul și/sau tratarea ulterioară.

In ce locuri se poate monta un separator de grasime?

Zonele în care putem monta un separator de grăsime sunt foarte variate,de la sectorul de catering, ar fi restaurante, baruri, cantine, gratare sau fast-food-uri. In sectorul alimentar, ar fi măcelari, abatoare sau fabrici de carne și cârnați. De asemenea, aplicate în bucătării de hoteluri, spitale și școli sau în fabricile de producție alimentară.

Separatorul de grasimi se mai poate monta in functie de domeniul de activitate al clientului, in functie de spatiu disponibil din locatie. Separatoare de grasimi pot fi montate suprateran  sau subteran.

Modele de separatoare de grasime

MONTAJ SEPARATOARE ORIZONTALE DE GRĂSIME

Ele sunt cea mai mare capacitate, deoarece acestea pot deține între 1.000 și 20.000 de litri de apă uzată, generând un flux de până la 36 litri pe secundă și a căror lungime poate ajunge la 6 metri în lungime.

Puteți vedea acest lucru este un model cilindric, prefabricate, compacte, și destinate să îngroape sub suprafață. Fabricat cu ecran interior dublu pentru a calma apele de pe primul perete deflector și pentru a promova decantarea optimă pentru solide și plutirea de grăsimi și detergenți pe al doilea perete. Este frecvent utilizat în campinguri, hoteluri sau restaurante.

MONTAJ SEPARATOARE VERTICALE DE GRĂSIME

Cu o capacitate de stocare de la 1000 la 3000 litri, cu un debit maxim de 6 litri pe secundă și o înălțime maximă de 1’68 metri.

Aceste echipamente sunt, de asemenea, concepute pentru a fi îngropate sub suprafețe, fiind modele compacte, prefabricate și rezistente la substanțe chimice. Foarte utilizabil în bucătăriile spitalelor, școlilor sau reședințelor. Fabricat în poliester armat din fibră de sticlă (PFV), un material cu rezistență ridicată la chimie, mecanică, coroziune și vreme.

MONTAJ SEPARATOARE DE GRĂSIME DREPTUNGHIULARE

Cu o capacitate mai mică pentru o anumită utilizare, ele pot deține de la 50 la 1.000 de litri, cu un debit mediu de un litru pe secundă.

Special destinate utilizării în bucătăriile de uz casnic sau privat, în special pentru purificarea apelor uzate de la chiuvete, mașini de spălat vase sau mașini de spălat rufe. Instalare simplă și specială sub bucătării și blaturi.

Ca o recomandare, la momentul alegerilor puteți fi ghidat de parametrul aproximativ de 25 de litri pe acoperire.

Montaj separatoare de grasimi la chiuvetă din bucătărie

Aici trebuie să ne asigurăm că nu există scurgeri de apă, că conducta este înclinată spre separatorul de grăsime și că nu avem grăsime sau obstacole solide.

În cazul în care aveți orice tip de incident, cel mai bine este să apelați un tehnician calificat pentru a remedia eroarea.

Separator de grăsime fiind responsabil de colectarea și separarea apei de grăsimi,este elementul care are nevoie de cea mai mare întreținere.

Pentru buna funcționare a separatorului de grăsime, volumul grasimi trebuie calculat înainte de instalare. Un separator mai mic decât în mod normal necesită mai multă întreținere, deoarece are o capacitate mai mică. Pe de altă parte, cu un separator de grăsime cu un volum adecvat ne permite să efectuăm cea mai lungă întreținere. În acest caz, dacă separatorul de grăsime are un volum mai mare decât este necesar, ne va permite să întindem întreținerea mai mult.

Pentru a efectua întreținerea separatorului de grăsime, trebuie făcute următoarele:

Închideți orificul de admisie a apei Pentru Separatorul de grăsime

Goliți stratul de grăsime acumulat în partea de sus a Separatorului

Îndepărtați stratul de apă situat în mijlocul Separatorului

Vid stratul de solide decantate la partea de jos

Curățați întregul Separator

Umpleți-l cu apă până iese din ieșirea Separatorului

Aceste operațiuni trebuie efectuate de personal calificat în acest scop. Acest personal știe să trateze deșeurile, în cazul în care să-l arunce și reglementările care se aplică.

Vă recomandăm ca pentru acest tip de lucrări de întreținere un separator de grăsime vă angajati o companie de întreținere. Pentru o sumă rezonabilă vor avea grijă de tot și nu vom avea nici o problemă.

Cât de des ar trebui să fac curățarea separatorului de grăsime?

În orice caz, recomandarea mea este că cel puțin o dată pe lună. În restaurante, baruri  întreținerea ar trebui să fie cel puțin o dată pe săptămână.

Deși dacă vrem să fim siguri când ar trebui să efectuăm întreținerea componentelor separatorului de grăsime, trebuie să consultăm producătorul. Nimeni nu este mai bun decât ei pentru a vă asigura că vom efectua întreținerea corespunzătoare și cu frecvența necesară.

Care sunt beneficiile de a efectua curățarea separatorului de grăsime?

Există multe beneficii pentru menținerea unui separator de grăsime. Să detaliem 5 dintre cele mai importante:

Vom avea doar apă la evacuarea Separatorului.

Sistemul va funcționa corect

Durabilitatea sistemului va fi mai mare

Nu vom lăsa ceva care să ne coste bani.

Vom evita costurile de reparație.

Cât timp durează să faci întreținerea?

Întreținerea nu este ușoară și necesită prezența unui personal calificat. Întreținerea completă ar putea dura o ora  sau poate sa dureze si chiar 4ore.

Poate că partea care ne cere cel mai mult timp este extragerea grasimilor și sedimentelor separatorului și curățarea acestuia. Deși va depinde în mare parte de capacitatea separatorului de grăsime și dacă este exterior sau subteran.

Durata întreținerii

Cum se extrag grăsimile și sedimentele?

Acest proces ar trebui să fie efectuat numai de către personal calificat.  Se recomandă să nu facem acest lucru dacă nu suntem tehnicieni de întreținere a separatorului de grăsime.

Curățarea se face cu jet de apă sub presiune și, în unele cazuri, cu unele produse de curățare.

Cel mai recomandat ar fi să avem o carte de întreținere. Acesta poate fi furnizat de către producător sau se poate face de către noi.

Un astfel de document ne va ajuta foarte mult să avem control asupra întreținerii unui separator de grăsime. Vom putea vedea data ultimei mentenății și a fost echipamentul. Deci, putem planifica următoarea întreținere și să acorde o atenție la elementele care au fost în stare mai proastă.