Montajul unei cabine de dus, in locul unei cazi, in camera destinata baii este optiunea ideala, daca incaperea este una mica. De exemplu, o camera de maximum patru metri patrati – ori mai mica de atat, se preteaza montajul unei cabine de dus.

Montarea unei cazi de baie intr-o camera mica, nu va face decat sa ia si mai mult din spatiu si sa-l ingusteze, iar desfasurarea activitatii de zi cu zi se va face destul de greoi.

De asemenea, montajul unei cabine de dus in baie este o optiune perfecta pentru familiile sau cuplurile tinere fara copii, care fac dus pe fuga, din cauza stilului de viata alert sau pentru a avea mai mult spatiu liber in baie. Cabina de dus este ideala intr-o baie si pentru a face economie la consumul de apa.

Montajul unei cabine de dus este insotit, de obicei si de montajul unei cadite, insa nu este obligatoriu. Exista cabine de dus fara cadita, prevazute doar cu o rigola sau sifon de scurgere in pardoseala. Exista mai multe tipuri de cabine de dus: simple sau cabine de dus complexe, cu senzori, sauna, cu sau fara cadita.

Atentie! Cabinele de dus nu se monteaza fara ajutor de specialitate. Uneori, instructiunile care insotesc astfel de produse sanitare nu sunt de ajutor nici macar unui instalator sanitar autorizat. De aceea, este recomandat sa analizati de doua ori inainte de a cumpara un astfel de produs, din magazinele de specialitate. Unele produse au defecte sau pur si simplu nu sunt ceea ce scrie si pe eticheta.

Cere ajutorul profesionistilor si cand este vorba de achizitionarea produsului potrivit si de cea mai buna calitate. Un instalator sanitar autorizat are cunostinte vaste in domeniu si iti poate face cele mai bune recomandari.

Montajul unei cabine de dus se va face cu maxima atentie si pricepere, chiar si de catre un specialist. In unele cazuri este nevoie de doi mesteri, pentru fixarea in siguranta a profilelor cabinei de dus. In astfel de montaje, o greseala oricat de mica, poate produce pagube majore.

Pasi de urmat la montajul unei cabine de dus:

 • Inaintea montajului propriu-zis al cabinei de dus, se verifica toate conductele de apa calda si apa rece, dar si racordurile excentrice, in asa fel incat sa fie reglate in pozitia corespunzatoare.
 • Se va alege locul si pozitia unde trebuie sa se monteze cabina de dus. De preferat, intr-un colt al baii pentru a evita imprastierea apei in toata camera.
 • Se lasa un spatiu de cativa centimetri intre podea si fundul caditei, suficient cat sa se poata monta sifonul de scurgere al caditei.
 • Patul suport, destinat montajului caditei cabinei de dus trebuie sa fie prevazut cu un canal de acces, necesar pentru demontarea sifonului si alte reparatii, in cazul in care este nevoie.
 • Montajul bateriei, aferente cabinei de dus, se va face intr-o pozitie comoda si accesibila unui adult.
 • Se monteaza usile din sticla ale cabinei de dus, pentru un plus de eleganta si stil, ori o cortina speciala destinata cabinei de dus.

Este necesar sa se acorde atentie sporita la fixarea profilelor cabinei de dus, pentru ca ele vor sustine usile care trebuie sa se inchida compact. Astfel, inainte de a incepe fixarea lor, se vor face toate masuratorile necesare si nu se lasa nimic la voia intamplarii!

Un pas important este acela cand se va face izolarea si siliconarea cadrelor si imbinarilor cabinei de dus. Cu cat sunt mai bine izolate, cu atat se vor evita scurgerile si infiltratiile neplacute.

Daca doriti ca realizarea proiectelor sa fie facuta de o echipa responsabila si care se incadreaza in termenul de executie stabilit, este recomandat sa alegeti o firma serioasa, de instalatii sanitare, de constructii si finisaje.

Alte servicii de montaje sanitare, oferite de instalatori autorizati

Echipele de instalatori sanitari autorizati ofera servicii de montaj cabine de dus, cazi cu hidromasaj, ori saune umede si uscate, complete. In plus, acestia se ocupa atat de asamblarea obiectelor, cat si racordarea lor la reteaua de scurgere sau sursa de electricitate, acolo unde este cazul.

Ca urmare a colaborarii cu firme specializate, de import si distributie, cabine de dus, cazi tip Jacuzzi, saune, echipele profesioniste de instalatori sanitari iti pot oferi servicii de montaj si service pentru o gama larga de astfeld e produse, precum:

 • Montaj cazi de baie si racordarea lor la instalatia de apa si scurgere, existenta in baie;
 • Racordarea cabinelor de dus la instalatia electrica, acolo unde cabinele de dus sunt dotate cu sisteme de radio, telefon si TV;
 • Montaj cabine de dus simple sau cu hidromasaj;
 • Montaj saune dotate cu baie de aburi, ori saune uscate cu infrarosu;
 • Revizia si repararea sistemelor de sauna;
 • Montajul si repararea cazilor cu hidromasaj de tip Jacuzzi, de interior sau exterior;
 • Schimbarea filtrelor de curatare si reviziile periodice pentru astfel de produse;
 • Punerea in functiune si instructaj de utilizare a unor astfel de echipamente.