Primul pas este sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie pentru montare-instalare aragaze :

  • un regulator de gaze – in cazul in care acesta nu a venit odata cu aragazul ai grija sa fie potrivit, de regula este de 20mbar
  • un racord flexibil – acesta trebuie achizionat separat si costa in jur de 40 – 90 ron,
  • niplu face legatura dintre racord si conducta de gaze
  • doi robineti de gaze
  • o banda de teflon si garniture ar trebui sa vina odata cu regulatorul de gaze si racordul flexibil
  • si esentialul… aragazul.

Aragazul trebuie montat fara tensiune si fara nici un contact cu partile invecinate (pereti, pereti de caramida, etc.), distanta minima trebuie sa fie de 25 mm.

Inainte de a te apuca de montare-instalare aragaze inchizi robinetul de la sursa de alimentare. Apoi montezi niplul intre racordul flexibil si conducta de alimentare cu gaz care alimenteaza apartamentul. Se infileteaza regulatorul de gaze la conducta de alimentare a aragazului.

Intre regulatorul de gaze si racordul flexibil se monteaza un niplu corespunzator – de regula este de 1/2.

La fiecare imbinare se foloseste banda,fir de teflon sau canepa pe filet si un strat de pasta de etansare si garniturile de etansare.

Dupa ce ai terminat de montat aragazul pregateste o pasta din apa si sapun si apoi o pui pe imbinari. Deschizi robinetul de alimentare cu gaz si verifici daca apar bule de aer.

In cazul in care acestea apar inchizi robinetul si verifici imbinarile. Se poate sa fi uitat sa pui garniturile sau pur si simplu nu este infiletat corect.

ATENTIE! Verificarea etanseitatii nu se face cu flacara deschisa!

SFATURILE SUNT CU CARACTER INFORMATIV PENTRU SIGURANTA DUMNEAVOASTRA APELATI LA UN O FIRMA AUTORIZATA ANRE SAU LA UN INSTALATOR AUTORIZAT ANRE PENTRU MONTAJ-INSTALARE ARAGAZE.

Instalatorul autorizat va inchide robinetul existent pe teava de gaz pentru intreruperea alimentari ca gaz.

Instalatorul autorizat va monta niplul intre racordul flexibil si conducta de alimentare cu gaz care alimenteaza apartamentul.

Instalatorul autorizat va monta regulatorul de gaze.

Instalatorul autorizat va monta racordul de gaz intre teava si regulatorul de gaze si va realiza imbinarile intre acestea utilizand dupa cazul montajului: garnituri etansare, canepa si pasta etansare.

Diametrul uzual al niplurilor utilizate cat si a racordului flexibil este de 1/2.

Instalatorul autorizat ANRE va verifica etanseitatea imbinarilor utilizand un aparat omologat metrologic pentru detectarea eventualelor scurgeri de gaz.

Pentru siguranta casei dumneavoastra orice interventie la instalatiile de gaze este necesara a fi executata de catre firme cu autorizare ANRE .

Alegerea de la inceput o unui instalator autorizat ANRE pentru orce lucrare la instalatia de gaze  si pentru montare-instalare aragaze, va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute.

Lucram pentru siguranta Dumneavoastra!

Siguranta doar la un telefon distanta!

Conform legislatiei in vigoare, numai instalatori autorizati au voie sa intervina asupra instalatiei de gaze, chiar daca aceasta se afla in interiorul locuintei dumneavoastra.(ex.montajul aragazelor,regulatoarelor de presiune,robinetelor de gaze a afurtunului de gaz sau reparatia aragazelor)

Un instalator autorizat are o legitimatie emisa de ANRE, care ii da dreptul sa intervina asupra instalatiei de gaze . De aceea aveti obligatia, sa angajati numai instalatori autorizati si dreptul sa-i legitimati pe cei pe care ii chemati sa va ajute.

Legitimatia trebuie sa fie valabila (valabilitatea legitimatiei este de 5 ani) Acesta obligatie rezulta si din contractul pe care il aveti cu furnizorul de gaze.

Nu va lasati pacaliti de mesterii care repara tot. Pentru problemele pe care le aveti, trebuie sa apelati la o firma autorizata ANRE sau la un instalator cu autorizare ANRE, daca nu vreti sa aveti surprize neplacute.

Cauta un instalator autorizat utilizand aplicatia Instalator Bucuresti.

Suna la 0722 974 760 sau la 0766 974 760 si un instalator autorizat ANRE va ajunge la tine in cel mai scurt timp.