Tot ce trebuie sa stim despre o revizie la instalatiile sanitare si termice

Revizia la instalatiile sanitare si termice include:

  • operatia de verificare a instalatiilor sanitare – lavoare, dusuri, vane, corpuri de toaleta, scurgeri, rigole, robineti, conducte, tevi, etc;
  • operatia de verificare a instalatiilor termice – centrala termica, calorifere, tevi si conducte, aparate de aer conditionat, boilere, etc;
  • remedierea problemelor descoperite;
  • inlocuirea si modernizarea retetelor daca sunt depasite;
  • o mentenanta a instalatiilor sanitare si termice.

La cine apelam pentru o revizie la instalatiile sanitare si termice?

In ziua de azi, pe internet putem gasi orice, chiar si instalatori sanitari particulari, independenti. Dar, daca vreti un lucru bine facut si, mai mult, doriti sa aveti si o garantie a manoperei si a pieselor utilizate si sa beneficiati de tehnicieni specializati si atestati atat pe partea de instalatii sanitare cat si pe partea de instalatii termice, recomandat este sa apelati la o firma specializata in ambele domenii.

De ce sa alegem o firma specializata si nu un particular pentru o revizie la instalatiile sanitare si termice?

O firma specializata are ca angajati numai tehnicieni atestati si autorizati in domeniu. In plus, datorita concurentei de pe piata, ele sunt obligate sa pastreze un standard ridicat al calitatii si vin cu un palmares bogat care le recomanda ca fiind cu adevarat bune in domeniu. De ce sa alegem un particular despre care nu stim nimic si nu o firma care are in spate echipe de tehnicieni si multe lucrari bune?! Calitatea superioara si experienta inclina in favoarea unei firme specializate in revizii la instalatiile sanitare si termice, nu?!

Un alt motiv ar putea fi faptul ca o firma poate trimite la domiciliul dumneavoastra o echipa de 2 sau chiar 3 tehnicieni care sa finalizeze cat mai repede revizia la instalatiile sanitare si termice! Nu va vor taragana pe parcursul a mai multor zile nesfarsite, asa cum se intampla, deseori, cand apelam la un particular care lucreaza singur si care, de obicei, are simultan cate 2, 3 lucrari intre care se imparte. Timpul alocat lucrarii, si care include mult disconfort si mizerie pentru dumneavoastra, se scurteaza deci considerabil! Un motiv in plus sa apelam la o firma specializata in revizii la instalatiile sanitare si termice!

O firma autorizata va poate oferi garantie atat pentru manopera realizata cat si pentru piesele utilizate!

O firma autorizata in revizii la instalatiile sanitare si termice dispune de toate sculele si utilajele necesare pentru a face treaba si nu va fi nevoie sa cautati prin vecini diverse accesorii! In plus, ei vin si cu toate piesele de schimb necesare!

Deloc de neglijat este faptul ca, mai nou, firmele specializate in revizii la instalatiile sanitare si termice au o asigurare civica care ii asigura financiar pentru situatiile critice in care pot aparea stricaciuni neasteptate in timpul lucrarilor executate! E un fel de polita RCA, dar nu pentru masini, ci pentru tehnicienii care presteaza manopera.

Cand avem nevoie de o revizie la instalatiile sanitare si termice?

Se recomanda ca aceasta revizie la instalatiile sanitare si termice sa se realizeze periodic, cel putin o data la 6 ani, chiar daca nu sunt semne vadite ca ceva nu functioneaza corespunzator.

De asemenea, daca ati achizitionat un apartament sau un imobil, cu siguranta ca o revizie la instalatiile sanitare si termice este necesara, pentru a sti exact cum stati, a verifica daca sunt prezente improvizatii care va pot pune in pericol atat casa cat si familia si a evita situatiile neplacute. Mai mult, e posibil ca in urma reviziei sa decideti ca nu este nevoie de schimbarea si modernizarea completa a instalatiilor sanitare si termice, ca ele sunt in stare foarte buna si se mai pot folosi inca 6 ani de acum incolo, deci puteti face o economie considerabila.