Sigilarea apometrelor este obligatorie si este in binele tau. Apometrul sigilat demonstreaza ca nu este umblat la acesta si astfel consumul de apa este cel real.

Sigilarea se face doar de catre firme sau instalatori autorizati . Instalatorulcare iti va inmana un proces verbal prin care se certifica sigilarea apometrelor.

Sigilarea se efectueaza in urma montarii sau schimbarii apometrelor sau in cazul deteriorarii / ruperii sigiliilor initiale.

Sigilarea apometrelor se face cu sigilii din policarbonat / acetal, cu sigilii din pumb sau cu sarma otelita speciala. Sigiile sunt inscriptionate cu o serie unica.

Pe procesul verbal ce vi se va inmana veti regasi seriile apometrelor, indexul la care apometrele au fost sigilate si seriile unice ale sigiliilor.

Conform legislatiei in vigoare este interzisă realizarea de activităţi de montare, inlocuire şi sigilare a apometrelor în imobile de tip condominiu de către persoane fizice sau juridice care nu dețin autorizație ANRE corespunzătoare tipului de activităţi desfăşurate.

Nerespectarea prevederilor prezentului regulament atrage răspunderea contravenţională şi/sau penală, în conformitate cu prevederile legale.

Operatiunea de activităţi de montare, inlocuire şi sigilare apometre se executa numai de catre o firma cu atestare ANRE prin utilizarea de materialelor calitative, acestea fiind atestate tehnic.

La terminarea activităţi de montare, inlocuire sau sigilare apometrelor conform legislatiei in vigoare de la o firma cu atestare ANRE trebuie sa primiti:

-Proces verbal de montare, inlocuire sau sigilare a apometrelor in care sunt trecute toate sigiliile inseriate cu serie unica, nr. de autorizatie ANRE si numele instalatorului, tipul si nr. de autorizare a instalatorului autorizat ANRE care a efectuat montajul.

-Certificatul de conformitate si avizul metrologic de la apometre.

-Contract de prestari de servicii si factura aferenta serviciului.

Nu va lasati, pacaliti de „mesterii care monteaza si repara tot” Apelati numai la firme atestate ANRE pentru activităţi de montare, inlocuire sau sigilare de apometre!